Produkter

Det finns 24 produkter.

Vinlandet Portugal

Portugal brukar ligga på ungefär tionde plats i världen när det gäller vinproduktion. Man producerar allt från lätta Vinho Verde till starkviner som Madeira och Portvin.

Portugiserna har av tradition föredragit kraftfulla, sträva och alkoholstarka röda viner och lätta spritsiga vita viner. Vinerna har framförallt konsume...

Vinlandet Portugal

Portugal brukar ligga på ungefär tionde plats i världen när det gäller vinproduktion. Man producerar allt från lätta Vinho Verde till starkviner som Madeira och Portvin.

Portugiserna har av tradition föredragit kraftfulla, sträva och alkoholstarka röda viner och lätta spritsiga vita viner. Vinerna har framförallt konsumerats av portugiserna själva.  Under de senaste 10 – 15 åren har detta förändrats. Landets ekonomi har försämrats vilket har bidragit till att den inhemska konsumtionen minskat från tidigare 90 liter per person och år till nedåt 50 idag. Detta har inneburit att de inhemska priserna pressats nedåt. Båda dessa faktorer har gjort att de portugisiska vinproducenterna måst utveckla sin vinexport och därmed i viss mån anpassa sig till omvärlden. Trots denna anpassning har man lyckats behålla den portugisiska stilen och samtidigt hålla nere priserna.

Portugals mest kända områden för produktion av lättvin är förmodligen Dao, Douro och Bairrada några mil söder om Porto. Norr om dessa ligger Vinho Verde, ett distrikt som är mest känt för sin vita Vinho Verde viner. I södra hälften av landet är det framför allt Alentejo som vunnit gehör för sina prisvärda och fruktiga viner.

I Portugal finns dessutom ca 30% av världens totala areal av korkek. Detta gör Portugal till världens största producent och exporten av vinkork omsätter ca 500 miljoner euro årligen.

Vänersborgs Vinagentur har hittills valt att koncentrera sig på Vinho Verde-, Dao-, Bairrada- och Alentejo-disktrikten där vi omsorgsfullt valt ut ett antal vinproducenter som erbjuder vita, röda, mousserande samt roséviner av en hög kvalitet och personlig karaktär. Samtliga tillverkar sina  viner med kärlek och omsorg och är ytterligt noggranna med att den som avnjuter vinet verkligen skall uppskatta det som ett hantverk.


Vi hoppas att ni kommer att uppskatta de viner vi har att erbjuda lika mycket som vi gör.

Portugals viktigaste vindistrikt

Minho

Vinho Verde-vinerna kommer från norra Portugal, från regionen Minho. Regionen är ett av de mest nederbördsrika områdena i Europa med i genomsnitt 1500 mm nederbörd per år.

Namnet, det gröna vinet, kommer förmodligen av att vinet är gjort för att drickas ungt, det är uppfriskande med hög syra och relativt låg alkoholhalt och, i vissa fall, en liten spritsighet. Egentligen ska denna spritsighet komma naturligt av kolsyran som bildas vid den jäsningen men nu för tiden är det vanligt att man i stället skördar druvorna så pass mogna att syran inte behöver mildras. Man tillsätter i stället lite kolsyra på konstgjord väg.

De vita vinerna framställs i regal av Alvarinho, Avesso, Loureiro, Trajadura, Arinto och Azal. De röda av Alvarelhão, Amaral, Borraçal, Espadeiro, Vinhão, Pedral, Padeiro och Rabo de Ovelha

Bairrada

Bairrada är en mindre region, söder om Porto och inte långt från Atlant-kusten. Här är de röda vinerna riktiga fynd. Den lokala druvan heter Baga. Den är liten och kompakt och ger viner som är kraftiga, fruktiga, bäriga och tanninrika och mycket lagringsdugliga. Druvan är tjockskalig och fordrar talang, tålamod och tid för att utvecklas. Och uppfylls dessa kriterier får man sagolika viner, komplexa och aromatiska med stor lagringspotential. Många menar att mogna bagaviner påminner om högklassiga Barolo- eller Bourgogneviner. Bairrada är också känt för sina mousserande viner.

Namnet Bairrada kommer av det portugisiska ordet för lera, ”barro” vilket också är den dominerande jordmånen, uppblandad med antingen kalksten eller sand. Här finns potential och det framför allt från de 30-tal privata producenter som finns i distriktet.

Dao

Dao-distriktet som ligger söder om Douro-floden är ett av de vindistrikt i Portugal som anses ha högst potential. Tyvärr har vintillverkarna ett rykte om sig att inte leverera den kvalitet som man skulle kunna men detta är något som sakta förändras till det bättre.

Majoriteten av Dao's vingårdar ligger på 200 – 500 meters höjd, något dom gör att druvorna får mycket sol dagtid men även en välbehövlig svalka nattetid. De skyddas från Atlantens regn och kraftiga vindar av flera bergskedjor.

Distriktets mest använda rödvinsdruvor är Touriga Nacional, Alfrocheiro, Jaen, Aragonez och Rufete. Till vitt använder man sig av Encruzado, Bical, Cercial och MalvasiaDuoro

Duoro-distriktet sträcker sig österut från Porto och längs floden med samma namn. Distriktet är kanske mest känt för sina söta portviner men här odlas såväl torra vita som röda viner av högsta kvalitet. Besöker du Porto så finns ett oändligt utbud av portviner från alla kända portvinshus.

Röda Duoro-vinerna tillverkas av Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Barroca, Sousão, Bastardo, Mourisco Tinto, Castelão, Rufete, Tinta Amarela (Trincadeira), Tinta da Barca och Tinta Francisca och vita från Viosinho, Malvasia Fina, Rabigato, Códega, Gouveio, Donzelinho Branco, Esgana Cão och Folgazão för att nämna några exempel.

Vingårdarna återfinns såväl på sluttningarna ned mot Duoro-floden som på hög höjd på platåer vid sidan av floden.

Alentejo

Alentejo är hett. På sommaren stiger temperaturen ofta över 40-gradersstrecket. Distriktet ligger sydost om Lissabon. Trots att distriktet upptar en tredjedel av Portugals yta så bor här bara ca 5 % av landets befolkning.

Regionen är mest känd för sina röda viner, som generellt är fylliga, fruktiga och lagringsdugliga. Det varma klimatet gör att druvorna lätt blir övermogna och det gäller att skörda i tid, många skördar redan i början av augusti. Många producenter har sina vinfälten på höglänta områden där de svala nätterna hjälper druvorna att mogna med bibehållen syra.

Röda Alentejo-viner framställs av Alfrocheiro, Alicante Bouschet, Aragonez, Cabernet Sauvignon, Castelão, Syrah, Touriga Nacional och Trincadeira. Vita av Arinto, Antão Vaz, Roupeiro, Fernão Pires samt Perrum.

Några viktiga druvor i Portugal

Vita druvor

Arinto

Arinto är utan tvekan en av de främsta vitvinsdruvorna i Portugal. Den odlas över hela landet, från Minho i norr till Algarve i söder. Druvan har omnämnts i den portugisiska vinlitteraturen sedan början av 1700-talet

Arinto-vinerna är citrongula utom när de är skördade sent. De har en medelstark doft med blommiga och citrus toner och ibland med inslag av mineral. Jäsningen som ofta sker med skal ger viner med intensitet och komplexitet. Vinerna får en god balans mellan alkohol och syra, i de atlantnära områdena med en alkoholhalt på 11 – 12 % medans de i inlandet uppnår en alkoholhalt på 12 – 13.5 %. Vinerna utvecklas bra både på ekfat och i flaska och har en bra potential till att vara endruvsviner.

Alvarinho

Alvarinho är en vit druva som härstammar från de nordvästra delarna av den Iberiska halvön. Druvan betraktas som en av de noblaste portugisiska druvorna och producerar viner i världsklass. Av druvan produceras såväl stilla viner som Vinho Verde och mousserande viner.

Alvarinho odlas i hela Portugal och även på andra håll i världen men i Portugal är den absolut vanligast i Vinho Verde distriktet.

Även Alvarinho har låg produktivitet vilket resulterar i högklassiga viner. Den trivs bäst i granitbaserad jord och tycker inte om fuktigt klimat och dåligt dränerad mark.

Vinerna har en ljust gul färg med citrongula inslag. Aromen är intensiv, distinkt och komplex med inslag av persika, banan, citron, passionsfrukt, lichen och nötter. Alkoholhalten ligger normalt mellan 11.5 – 13% med en hög total syranivå.

Antão Vaz

Antão Vaz är en druva som återfinns i Alentejo-regionen sydost om Lissabon. Från början fanns druvan enbart i trakterna runt Vidigueira men odlas nu för tiden över hela Alentejo.

Druvan har hög produktivitet så druvbonden får lägga manken till med utgallring i vingården för att kunna få ett vin med hög kvalitet. Druvan trivs bäst i torr med näringsrik jord i områden med mycket sol. Det senare uppfylls med råge i Alentejo.

Den gulgröna druvan som växer i stora, förhållandevis glesa klasar har ett mycket tjockt skal.

Antão Vaz ger viner med förhållandevis hög alkoholhalt, 12.5 – 14% när druvorna får mogna i ett varmt och torrt klimat. Aromen är komplex med inslag av aprikos och mogna tropiska frukter.

Verdelho

Verdelho-druvan kom till Portugal redan på 1600-talet då den planterades på Azorerna och Madeira. Druvan förekommer mera sällan på fastlandet men på de platser där den odlas ger den viner av högsta kvalitet.

Normalt ger Verdelho en mycket låg avkastning i vingården. Den trivs på de flesta typer av jordar även om den trivs allra bäst med viss fuktighet. Druvorna är små, eliptiska och gulgröna och växer i små klasar.

Verdelho-vinerna har som regel en hög alkoholhalt på 13.5 – 14% speciellt om den odlas i ett varmt klimat. Druvan är en utmärkt komponent vid produktion av högkvalitativa viner. Vinet har en svagt gul färg med aromer av kaprifol, lime och exotiska frukter. Frisk balanserad smak med lång eftersmak.

Bical

Bical-druvan härstammar från Beiras-regionen men finns idag i hela Bairrada-distriket och även på andra platser i Portugal. Den har, liksom många andra portugisiska druvor olika namn beroende på var den odlas. Exempelvis benämns den Borrado das Moscas i Dao-distriktet och Arinto de Alcobaca i Alentejo

Druvan ha hög produktivitet och måste hållas efter och gallras hårt för att ge viner med hög kvalitet. Druvan gröngula eliptiska druvan växer i relativt kompakta klasar. Druvan får karaktäristiska bruna fläckar när den mognar. Den trivs på de flesta jordar, dock inte alltför fuktiga sådana.

Viner med låg alkoholhalt som skördats tidigt passar mycket bra som mousserande viner.

Laureiro

Laureiro-vinerna är de ur ekonomisk synpunkt viktigaste vinerna i Vinho Verde distriktet. Druvsorten är känd i Portugal sedan slutet av 1700-talet

Druvan är extremt produktiv och måste i likhet med andra högproduktiva druvsorter hållas efter hårt för att ge ett högkvalitativt vin. En alltför hög avkastningen resulterar i viner med hög total syrahalt vilket får de karaktäristiska aromerna att försvinna.

Druvan trivs bäst på djupa jordar med medelhögt näringsinnehåll, gärna något torra. Vinerna från Laureiro får en alkoholhalt på 10.5 – 12.5 % med hög syra. Färgen är citrongul. Aromen är blommig med inslag av akacia, lime, frukt, persika och tropiska frukter. Druvan används i såväl stilla viner som i viner av Vinho Verde typ. De stilla vinerna utvecklas väl i flaska i uppåt 5 år

Roupeiro

Druvan är högproduktiv särskilt på unga stockar men den avtar med stockens ålder. Den föredrar att odlas på sluttningar i varmt klimat och föredra att vara utan regn i september.

De små, elliptiska gulgröna druvorna växer i förhållandevis små klasar. Roupeiro-vinerna har normalt en alkoholhalt på 11.5 – 12.5% med en förhållandevis låg syranivå. Det lätt gula vinet har aromer av citrus och tropiska frukter, persika och melon. Vinerna är avsedda att drickas unga då dess karaktär tenderar att försvinna relativt snabbt.

Röda druvor

Touriga Nacional

Den kanske mest använda druvan för produktion av röda viner i Portugal. Klassificerades redan på slutet av 1700-talet i Douro och Bairrada. Numera odlas Touriga Nacional över hela landet. En av dom stora portvinsdruvorna men används även i hög grad i torra rödviner.

Druvan som har låg produktivitet är liten med ett förhållandevis tjockt skal vilket ger en koncentrerad färg och smak. Smaken beskrivs oftast som fruktig och smakrik.

Touriga Nacional ger ett mörkröda, ogenomskinliga viner med hög alkoholhalt, 12,5 – 14,5 %.. Doft av violer, skogsblommor och röda bär. Smaken är fyllig och komplex och viner framställda på Touriga Nacional är oftast av hög kvalitet och kan lagras länge.

Trincadeira

Härstammar, likt Touriga Nacional, från Bairrada men återfinns numera framförallt i Alentejo-distriktet. Som så många andra portugisiska druvor återfinns den med andra namn beroende på region.

Druvan är mycket väderkänslig och ger under rätt förhållanden relativt hög avkastning. Den betraktas som relativt besvärlig att handskas med. Vinrankans rika lövverk gör att den måste beskäras under hela säsongen och skördas inte druvan i exakt rätt tid så blir vinet inget vidare.

Under rätt förhållanden blir viner tillverkade av Trincadeira av mycket hög kvalitet. Detta gäller inte minst i Alentejo-distriktet där det torra klimatet passar druvan väl. Vinerna blir alkoholrika med an alkoholhalt på 13 – 14,5 %. Doft av plommon och kryddor och smak av choklad, röda frukter , peppar och kryddor.

Aragonez

Tinta Roriz eller Aragonez som den kallas för i Alentejo är samma druva som den spanska Tempranillo. Druvan är kanske mest känd för att den finns med i två mytomspunna viner från den iberiska halvön – den spanska Vega Sicilia och den portugisiska Barca Velha.

Druvan ger god avkastning och goda år tillverkas enastående viner på Aragonez, fylliga och smakrika. Även denna druva är en av de stora druvorna vid tillverkning av portvin.

Likt de flesta portugisiska druvor ger Aragonez alkoholrika viner på 13 – 14,5 %. Dofter av peppar och röda bär. Fruktig smak. Kan lagras.

Alicante Bouchet

Druvan är en korsning mellan två franska druvor Grenace och Petit Bouchet. Det speciella med Alicante Bouchet är att den har färgat druvkött. Därför används den ibland till att ge färg och tanniner till viner av enklare druvor.

Druvan ger stora skördar och mognar tidigt på säsongen. Något som resulterar i lite mindre fylliga viner med förhållandevis låg alkoholhalt.

Syrah

Druvan härstammar från Rhônes norra delar men odlas nu över hela världen, så även i Portugal där den ofta blandas med traditionella portugisiska druvor som Aragonez och Touriga Nacional.

Druvan ger fylliga viner med komplexa aromer av viol, mörka körsbär, vild örter och lakrits.

Färre
Fler
Visar 1 - 24 av 24 artiklar
 • Pousio Branco
  76508

  Pousio Branco är ett vitt vin framställt av de för portugal typiska druvorna Antao Vaz, Verdelho och Roupeiro. Fruktigt med viss syra. Passar bra både fisk och skaldjursrätter men även för att drickas som bara ett glas vin en varm sommardag. Detta vin finns i Systembolagets beställningssortiment. Om du vill beställa går du in på Systembolagets sida genom...

  79,20 kr
 • Pousio Tinto
  78114

  Pousio Tinto är ett rött vin framställt av druvorna Aragonez, Trincadeira och Syrah. Fruktigt med en tydlig portugisisk karaktär. Passar bra till lättare kötträtter, kyckling eller till en sallad. Detta vin finns i Systembolagets beställningssortiment. Om du vill beställa går du in på Systembolagets sida genom att klicka på knappen nedan. Klicka på "Lägg...

  79,20 kr
 • Campolargo Espumante
  77598

  Mousserande vin på druvorna Bical, Arinto och Cercial. Tillverkat enligt champagne-metoden med en andrajäsning på flaska. Minst 12 månaders lagring på flaska. Ljust gult med bra bubblor. Komplex doft som påminner om bröd och kryddor. Bra syra och mjukhet. Detta vin kan även beställas i Magnum-flaska men då endast via Systembolagets Privatimport.Detta...

  117,60 kr
 • Escudo da Comenda Branco
  78226

  Casa de Vila Boa’s traditionella vita  Vinho Verde. Framställt på Trajadura, Arinto samt Laureiro. Ett typsikt Vinho Verde med lätt spritsighet. Spritsigheten skapas genom tillsats av kolsyra i flaskan. Passar bra till sallader, fisk, skaldjur, grönsaksrätter, citrussåser och asiatiska rätter. eller varför inte som ett entrévin Detta vin finns i...

  77,60 kr
 • Pousio Premium Extra Virgin Olive Oil

  Extra Virgin Olive Oil från Casa Agricola H M R är en högklassig olivolja gjord av färska oliver genom mekanisk pressning och kallextraktion. Mogen, fruktig med lagom intensitet. Perfekt aromatisk harmoni med toner av grönt äpple, olivblad och nötter. Lagom fruktighet i gommen med balanserad krydda och bitterhet. Den mandelliknande söta smaken ger ett...

  184,00 kr
 • Calda Bordaleza
  78496

  Calda Bordaleza från Campolargo är det perfekta vinet för den som vill ha det lilla extra. Vinet är lagrat på nya ekfat i 18 månader och är tillverkat på druvorna Cabernet Sauvignon, Petit Verdot och Merlot. Med sin vackra rubinfärg och smak av röda bär, kryddor med en lång eftersmak, gör Calda Bordaleza till det perfekta vinet för viltkött. Ett...

  276,80 kr
 • Pousio Selection Rosé
  73120

  Pousio Rosé är ett perfekt sommarvin. Friskt men med viss sötma. Tillverkat av druvorna Aragonez, Trincadeira och Touriga Nacional. Till skillnad från tillverkning av det röda Pousio Selection vinet har druvskalen silats bort snabbare vid tillverkningen av rosévinet. Passar utmärkt att drickas utan mat men även till kycklingrätter eller en sallad....

  89,60 kr
 • Pousio Escolha Tinto
  74218

  Portugisiskt rött ekfatslagrat vin av Alicante Bouchet, Cabernet Sauvignon och Touriga Nacional. Rubinfärgat med en doft dominerad av frukter, mogna björnbär och kryddor. Allt mot en bakgrund av åldrande trä där mörk choklad och mild rök regerar.Detta vin finns i Systembolagets beställningssortiment. Om du vill beställa går du in på Systembolagets...

  103,20 kr
 • Pousio Reserva Branco
  75753

  Vitt vin lagrat 3 månader på franska ekfat. Idel portugisiska druvor – Arinto, Verdelho och Alvarinho. Ljus strågul färg. Komplex, intensiv och rik doft med inslag av grönsaker kombinerat med trä, mogna citrusfrukter och vanilj. Smak av fat, torkad frukt och mogna citrusfrukter, Lång ihållande eftersmak. Detta vin finns i Systembolagets...

  140,80 kr
 • Pousio Reserva Tinto
  76564

  Rött vin på Alicante Bouchet, Touriga Nacional och Petit Syrah. Lagrat 12 månader på nya franska ekfat. Ett komplext vin med en uttrycksfull bouquet av frukt som påminner om svarta och röda bär mot en bakgrund av kaffe mörk choklad. Smakrika texturerade tanniner och en eftersmak av av frukt och kryddor.Detta vin finns i Systembolagets...

  140,80 kr
 • Alvarinho
  70420

  Endruvsvin gjort på Alvarinho-druvan av typen regionalt Minho. Tydlig doft och smak av frukt. Välsmakande med bra syra och eftersmak. Passar till sallader, fisk, skaldjur, grönsaksrätter, citrussåser och asiatiska rätter.  Detta vin finns i Systembolagets beställningssortiment. Om du vill beställa går du in på Systembolagets sida genom att klicka på...

  100,80 kr
 • Medeiros Tinto
  70479

  Medeiros är framställt av Aragonez, Touriga Nacional samt Syrah. Det är lagrat 12 månader på nya samt andraårs franska ekfat. Vinet har en arom av vanilj och ceder, bärfrukter och inslag av kryddväxter. Vinet är fylligt och kraftfullt och passar bra till en grillad köttbit.Detta vin finns i Systembolagets beställningssortiment. Om du vill beställa går...

  107,20 kr
 • Pousio Selection Branco
  79548

  Vitt portugisiskt vin gjort av Antão Vaz, Verdelho och Alvarinho. Ett friskt och fruktigt vin med med en mycket  doft av citrus. Passar utmärkt till en ostbricka. Detta vin finns i Systembolagets beställningssortiment. Om du vill beställa går du in på Systembolagets sida genom att klicka på knappen nedan. Klicka på "Lägg i varukorg". Vill du beställa...

  89,60 kr
 • Vinha da Costa
  73843

  Rött vin tillverkat på Tinta Roriz, Syrah och Merlot. Granatfärgat. Tydlig bouquet med inslag av körsbär, plommon och färska kryddor. Smaken domineras av mogna röda bär. Lång tydlig eftersmak. Detta vin finns i Systembolagets beställningssortiment. Om du vill beställa går du in på Systembolagets sida genom att klicka på knappen nedan. Klicka på "Lägg i...

  274,40 kr
 • Avidagos Branco
  79007

  Vitt vin från Duoro-regionen i Portugal. Idel portugisiska druvor - Malvasia Fina, Gouveio, Vital, Arinto och  Viosinho  - odlade på stenrik vingårdsmark med god solexponering. Druvor handplockas. Lagring på ståltank sur lie. Vinet filtreras inte så viss bottensats kan förekomma. Citrongul färg. Behagligt komplex arom påminnande om tropiska frukter....

  89,60 kr
 • Pinot Noir
  78098

  100% Pinot Noir. Elegant fruktig doft. Smak av svamp, körsbär och hallon. Kan lagras några år innan det kan anses som färdigt. Pinot Noir-vinerna från Portugal är något helt annat än deras kusiner från nordligare delar av Europa. Det varma klimatet ger ett avsevärt kraftigare vin, oftast med en högre alkoholhalt än vad vi är vana med.Detta vin finns...

  153,60 kr
 • Diga?
  72666

  Diga? 2009 är framställt på 100% Petit Verdot. Endast 2505 0,75 liters flaskor och 685 1,5 liters flaskor har framställts. Vinet är fottrampat och har lagrats i upp till 48 månader på franska ekfat. Ett imponerande vin med fint djup och bra eftersmak. Beställ 3 och du får vinet levererat i en elegant trälåda. Detta vin finns i Systembolagets...

  275,20 kr
 • Pousio Selection Tinto
  79594

  Portugisiskt rött vin av druvorna  Alicante Bouchet, Syrah och Trincadeira, Rubinfärgat med doft av mogen frukt och lätt rökighet. Mogen och mjuk smak. Detta vin finns i Systembolagets beställningssortiment. Om du vill beställa går du in på Systembolagets sida genom att klicka på knappen nedan. Klicka på "Lägg i varukorg". Vill du beställa fler av våra...

  89,60 kr
 • Marmelar Tinto
  73138

  Marmelar 2012 från Casa Agricola H M R framställs bara de år då förutsättningarna för ett gott vin varit utomordentligt goda. Vinet produceras av Alicante Bouschet, Touriga Nacional och Petit Verdot i 5 000 numrerade exemplar.  Det är ett intensivt vin med exceptionella aromer, ungdomligt men ändå med potential att utvecklas under många år. Marmelar är...

  340,80 kr
 • Ares de Medeiros Tinto
  77917

  Ares de Medeiros är framställt av Aragonez, Touriga Nacional samt Syrah. Det är lagrat 6 månader på franska ekfat. Kryddigt med inslag av röda bär.. Vinet är medelfylligt och mjukt med eleganta tanniner. Passar bra till en grillad köttbit.Detta vin finns  i Systembolagets beställningssortiment. Om du vill beställa går du in på Systembolagets sida...

  92,80 kr
 • Avidagos Tinto
  72614

  Rött vin av druvorna Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca och Tinta Barocca från Duoro-regionen i Portugal. Druvor odlade på stenrik vingårdsmark med god solexponering. Druvor handplockas. Lagring på ståltank sur lie. Vinet filtreras inte så viss bottensats kan förekomma. Röd, intensiv färg. Komplex doft med inslag av röda bär. Rund smak med...

  89,60 kr
 • Avidagos Premium Tinto
  72909

  Rött vin på enbart portugisiska druvor - Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinta Barroca och Sousao -  från Duoro-distriktet i Portugal. Odlade i vingård med mycket sten och bra solexponering. Druvor handplockas. Lagring på tank sur lie. Vinet är inte filtrerat så viss bottensats kan förekomma. Djupt röd färg. Kraftfull, komplex doft med...

  188,80 kr
 • Medeiros Private Selection

  Rött exklusivt vin från Herdade de Medeiros av Cabernet Sauvignon, Touriga Nacional samt Syrah. Bästa årgången från Medeiros sedan 2012. Kryddig, fruktig och koncentrerad smak med inslag av körsbär, mörka bär och choklad.  Lagrat 28 månader på nya franska ekfat och flaska. Passar utmärkt till en kraftig kötträtt, vilt eller till traditionella...

  148,00 kr
 • Pouiso Alicante Bouschet

  Rött endruvsvin av Alicante Bouschet med smak av röda frukter. Rubinröd färg och en sammetslen textur. Passar bra till röda kötträtter. och grillat. Druvan är en korsning mellan Grenache och Petit Bouschet. En speciell egenskap hos druvan är att den har ett färgat fruktkött. Den används ofta som ensam druva i alkoholstarka viner men även för att ge färg...

  165,60 kr
Accept Site use cookies