Vinlourenço

Vinilourenço ligger i den lilla byn Poço do Canto, i kommunen Meda, i hjärtat av Douro Superior. Vingårdarna uppgår till cirka 50 hektar av vår egen mark, på tre platser, med höjder från 130m till 700m, jordar som varierar mellan skiffer och granit, solorientering och mycket varierande sluttningar, varför vinframställningen utförs sort för sort, vilket gör att man kan utnyttja det bästa av var och en och presentera olika endruvsviner och blandningar av hög klass i sin portfölj.

Två generationer har präglat Vinilourenço. Horácio Lourenço planterade de första vinstockarna för cirka fyra decennier sedan och lade grunden för företaget, förverkliga sin dröm om att bli vinodlare.

Jorge Lourenço blev uppmuntrad av sin far och bara 18 år gammal, efter att ha avslutat gymnasiet, tog på sig ansvaret för att modernisera de 25 hektar vingårdar som redan planterats och valde ut nya sorter för att utöka vingårdsområdet och strukturera företaget för att vinifiera druvorna och marknadsföra vinerna som producerades. 

Nästa projekt för Jorge är att skapa förutsättningar för vinturism i anslutning till vingårdarna. Snart är det dags att möjlighet för besökare att, förutom att njuta av vinprovningar, besök i de viktigaste vingårdarna och matupplevelser även kunna bo bland vingårdarna. Det ser vi fram emot.

Product added to compare.

Den här webbplatsen innehåller information om alkohol.

För att besöka den eller handla måste du ha fyllt 20 år.

Vänersborgs Vinagentur använder kakor (cookies). Våra cookies används för att samla in information om hur du interagerar med vår webbplats och låter oss komma ihåg dig. Informationen används för att förbättra och anpassa din webbläsarupplevelse och för analyser och statistik om våra besökare både på webbplatsen och i andra medier.