Campolargo
Campolargo är ett familjeföretag som nu drivs av den tredje och fjärde generationens vinmakare genom Carlos Campolargo och hans dotter Joanna. Man förfogar över flera vingårdar, 170 ha i Bairrada-distriktet och en mindre vingård i Däo.
I vingårdarna odlas alla de klassiska Bairrada-druvorna, totalt drygt 20 olika druvor. Från dessa tillverkar man ungefär lika många viner – vita, röda, rosé och mousserande. Druvorna skördas från augusti till oktober för hand.
Tillverkningen sker i en helmodern anläggning utanför Sao Mateus. Produktionsbyggnaden är i nio våningar där hela tillverkningen bygger på graviationsprincipen. Druvorna anländer högst upp och de färdiga vinerna levereras ut längst ned. Vinifiering och den fortsatta hanteringen övervakas minutiöst av vinmakaren som till sin hjälp har en heltidsanställd kemist. Detta garanterar en hög och jämn kvalitet på de viner man producerar.
De röda vinerna lagras på 300 eller 4200 liters fat tillverkade av fransk eller östeuropeisk ek. Vita viner lagras på tankar av rostfritt stål eller fat av ek beroende på vilket vin som skall produceras. Mousserande viner tillverkas enligt champagne-metoden med en andra jäsning på flaska.