Murganheira

I de nordligaste delarna av Beira-regionen hittar man idealiska klimat- och geologi-förhållanden för för att skapa viner med intensiva smaker och aromer. Där, i den bergiga Távora-Varosa regionen, producerar det familjeägda Murganheira med systerproducenten Raposeira, sedan mer än 40 år, några av de bästa mousserande vinerna i Portugal. 

Druvorna odlas på 30 ha egna vingårdar samt hos en rad kontrakterade odlare. Druvor som används är framförallt typiska portugisiska som Malvasia Fina, Gouveio Real, Cerceal, Chardonnay, Touriga Nacional, Touriga Franca, och Tinta Roriz.

I den moderna och avancerade produktionsanläggningen produceras ungefär 1 miljon flaskor mousserande vin per år. Dessutom framställs stilla vita. röda samt rosé-viner av  högsta kvalitet.

I Murganheiras källare lagras ca 6 miljoner flaskor mousserande vin. Med minst 3 års lagring på jästen blir resultatet fantastiska typiska portugisiska Espumantes.

Även om Portugal inte är särskilt känt för sina mousserande viner, tenderar de från Távora-Varosa vara av hög kvalitet. Det var detta faktum som ledde till att området var det första i Portugal som officiellt avgränsades för mousserande viner 1989. Området kännetecknas av granitjordar, fattiga på kalksten och av ett torrt inlandsklimat med kalla vintrar. Vingårdarna i Távora-Varosa ligger normalt på mellan 500 och 810 meter över havet. Detta faktum leder till att regionen är ett av Portugals kallaste vinodlingsområden. Den dominanta jordtypen är granit och skiffer något som absorberar värmen från solen under dagen och förser vinrankorna med  värme under de kalla nätterna.

Product added to compare.

Den här webbplatsen innehåller information om alkohol.

För att besöka den eller handla måste du ha fyllt 20 år.

Vänersborgs Vinagentur använder kakor (cookies). Våra cookies används för att samla in information om hur du interagerar med vår webbplats och låter oss komma ihåg dig. Informationen används för att förbättra och anpassa din webbläsarupplevelse och för analyser och statistik om våra besökare både på webbplatsen och i andra medier.