Casa de Vila Boa

Casa de Vila Boa ligger i den lilla byn Vila Boa de Quires i Minho distriktet. Verksamheten drivs av familjen Lencastre som bott på sin gård sedan 1300-talet. Det nuvarande boningshuset med tillhörande byggnader härrör från 1700-talet och anslutning till den nya vinanläggningen finns utrustning som använts under flera hundra år, ett verkligt vinmuseum.

Afonso Lencastre, sonen i huset, är idag vinmakare och till sin hjälp har han 4 fast anställda. Under skörden kompletterar man med ett 30-tal plockare. Vingården med sina 30 hektar breder ut sig i sluttningarna kring det ståtliga boningshuset. Här odlas Trajadura, Pedernã, Avesso, Vinhão, Borraçal, Alvarinho, Arinto, Touriga Nacional men också Chardonnay. Av dessa tillverkar man traditionellt spritsigt Vinho Verde (rött och vitt) och regionala Minho-viner som kan beskrivas som Vinho Verde fast utan tillsats av gas som är den gängse metoden vid framställning av Vinho Verde viner idag. De senare i form av endruvsviner på Trajadura, Alvarinho samt Chardonnay. Dessutom tillverkas rosé.

Druvorna skördas normalt under september för hand. All vinifiering sker i ståltankar för att därefter tappas på flaska.

Product added to compare.

Den här webbplatsen innehåller information om alkohol.

För att besöka den eller handla måste du ha fyllt 20 år.

Vänersborgs Vinagentur använder kakor (cookies). Våra cookies används för att samla in information om hur du interagerar med vår webbplats och låter oss komma ihåg dig. Informationen används för att förbättra och anpassa din webbläsarupplevelse och för analyser och statistik om våra besökare både på webbplatsen och i andra medier.