Quinta dos Avidagos

Quinta dos Avidagos är en av fyra vingårdar, belägna inom 5 km från Regua i Douro-regionen, tillhörande familjen Nunes de Matos. Den äldsta är Quinta da Varana som förvärvades 1685 är också en av de äldsta i regionen.

1730 gifte sig en son i huset Quinta da Varana , och som traditionell hemgift tog bruden med sig Quinta do Torrão som nu alltså tillhör familjen. Quinta da Fírvida och Além Tanha köptes 1940 medan den sista Quinta dos Avidagos, där huvudhuset och lagret finns, förvärvades 1978. Quinta da Firvida och Alem Tanha, Quinta do Torrão och Varana fanns med på den Douro-karta som gjordes av Baron Forrester på 1800-talet.

1999 påbörjades moderniseringen av anläggningen för vinframställning vid Quita dos Avidagos med de senaste tekniska framstegen som nu möjliggör produktion av kvalitetsviner. Samtidigt renoverades det tidigare lagret för att kunna tjäna som en viloplats för ekfat. Just nu har Quinta dos Avidagos ett brett utbud av röda, vita samt rosé viner. Typiska portugisiska druvor som Touriga Nacional, Touriga Franca och Tinta Roriz, för de röda och Gouveio, eller Rabigato Viosinho för de vita, gör att man kan skapa viner med personlighet som speglar karaktären hos terroiren i Douro.

Genom att kombinera avancerad vinframställning med traditionell fottrampning i granitkar kan man producera och leverera prisvärda viner till vinkonsumenter i hela världen.

Nästa projekt för Quinta dos Avidagos är att ta fram ett portvin, något som kräver både tålamod och finansiella muskler. Vänersborgs Vinagentur ser fram emot att få ta del i detta projekt.

Läs mer om Quinta dos Avidagos på deras hemsida.

Product added to compare.

Den här webbplatsen innehåller information om alkohol.

För att besöka den eller handla måste du ha fyllt 20 år.

Vänersborgs Vinagentur använder kakor (cookies). Våra cookies används för att samla in information om hur du interagerar med vår webbplats och låter oss komma ihåg dig. Informationen används för att förbättra och anpassa din webbläsarupplevelse och för analyser och statistik om våra besökare både på webbplatsen och i andra medier.